Николай Русинов-Чеци е обвинен за убийството на Яна. Снимка: Булфото, архив
fallback

След фалшивия сигнал за бомба в Съдебната палата прокурорът и съдебните заседатели по делото срещу Николай Русинов-Чеци не се върнаха в съдебната зала и се наложи процесът да бъде отложен.

Чеци е подсъдим за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.

В залата не се яви и нито един от призованите свидетели.

Oще по темата
Обвинителите все пак дойдоха в последния момент, но след като процесът вече беше насрочен за 21 октомври.

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов, който дава юридически консултации по процеса на защитата на Русинов, също беше в залата. Той обаче отказа коментари.

35-годишният Чеци беше задържан в края на април 2012 година и оттогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според прокуратурата той умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни.

Жената бе открита полугола, пребита до смърт в Борисовата градина в София на 10 юли 2011 година. Тя е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион "Българска армия" предната нощ. Според обясненията на Чеци той правил секс с Яна в храстите, а на развиделяване си тръгнал и я оставил жива.

Преди той да бъде задържан, обвиняем за убийството беше Пламен Трифонов. ДНК експертиза от чужбина обаче изключи възможността той да е извършил престъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 10 години

До TulskiНаправо действай, четейки изказването му, имаш пълното право да му светиш маслото, че и медал ще ти дадат, за почистване от *** :-)Хората днешно време нямат страх от закона. Докато убийците биват толерирани с някакви смешни присъди от по 10-20 години ще е така. Написано е око за око, зъб за зъб.

5

боклуците в кауша

преди 10 години

Какво е било момичето, не знам, но този грозник мазен на снимката е трябвало да благославя небесните светии, че му е пуснала, а не да я пребива и души. ***, в зандана до гроб!

4

ХКТ

преди 10 години

Момичето не е била вода ненапита и добре, че има такива момичета да пускат, че ако всички се пазят за след сватбата - представете си кво ще стане. Ама като е дала да пият водата, не значи, че трябва да бъде убита, нали!А от коментара на Момо си мисля, че е доста съпричастен към събитието... май, а!?Предпочитам да не се потулват случаите - Чеци, Скръчков, в Катуница т.н.А статистиката (ти) не знам какво включва. Пиянските истории също са умишлени: като в Студ.град, но там при самоотбрана.

fallback