Любомир Симеонов. Снимка: Булфото
fallback

Убиецът на банкерката в Бургас Любомир Симеонов остава в ареста, решиха бургаските магистрати.

Днес те постановиха на 57-годишния бизнесмен най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража".

Преди да влезе в съдебната зала, на въпрос от журналистите дали съжалява за извършеното, Симеонов отвърна: "Не!".

Oще по темата
Наблюдаващият прокурор Йорданка Дачева поиска постоянен арест, като мотивира това с високата обществена опасност на престъплението.

Тя определи поведението на Симеонов като отличаващо се с дързост и жестокост. Според нея има опасност той да се укрие или да напусне страната.

Служебният адвокат на Симеонов пледира за по-лека мярка, но магистратите отхвърлиха иска му.

Веднага след това юристът каза, че засега не е ясно дали ще обжалват, като преди това трябва да се консултира с подзащитния си. Наложената мярка може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

След заседанието на съда Любомир Симеонов настоя да даде дълга пресконференция пред медиите, на която да обясни неговата версия за стрелбата и мотива, подтикнал го да извърши кървавото престъпление.

Съдията обаче позволи на подсъдимия да разговаря с журналисти 2 минути.

"Не съм убил за пари, а убих заради държавата, заради хората", каза той.

Симеонов заяви още, че това, което се тиражира във вестниците, 90% не е истина.

"Докато има бели якички в тази държава, скъпоплатени, алчни, нито държавата ще върви напред, нито икономиката ще върви напред и хората ще стават все по-гладни. Аз съм офицер от Българската армия, обучаван съм, че държава и родина са №1 и грижата за подчинените е основна грижа", заяви още бизнесменът.

Накрaя каза, че иска да предостави пълната си версия и информация за убийството пред медиите, като заедно със служебния си защитник ще се опитат да организират пресконференция. Кога и къде - няма яснота.

Dnes.bg припомня, че бизнесменът застреля банковата служителка в понеделник сутринта в центъра на Бургас, като два часа по-късно сам се предаде на полицаи в Сливен.

Мъжът направи пълни самопризнания за извършеното, а като мотив за убийство посочи отказан кредит за 1,5 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

306

Иван

преди 10 години

По-голям *** от теб няма!!! Ходи си подкрепяй правителството на тройната коалиция и остави останалите хора да опитат да променят нещо!!!!Не оправдавам убийството, но ако няма сега действия от Прокуратурата срещу АМОРАЛНАТА БАНКА УНИКРЕДИТ, то действително на хората не им остава друг избор!

305

Анонимен

преди 10 години

Bankite dnes sa kato chorbadjiite predi, shte smachkat choveka I shte mu vzemat rizata ot gurba, nqma kontrol, nqma na koi da se oplachesh, osven da prevurtish drug izhod ne vijdam

304

дан

преди 10 години

свобода за човека , това е неизбежна самоотбрана (даже оръжието е по малко от тяхното -банкерското -само един пистолет , а при тех цяла една огромна обирджийска машина) ДОКОГА ДЪРЖАВАТА ЩЕ ТОЛЕРИРА ТАКИВА ИЗЕДНИЦИ КАТО ТАЗИ БАНКЕРКА

fallback