Мястото на разстрела. Снимка: Булфото

От една година Любомир Симеонов е подавал сигнали до различни институции за рекет, заяви пред „24 часа“ Соня Симеонова, съпруга на бизнесмена, застрелял банкерката Павлина Йовчева в Бургас.

„Бизнесът му на практика не функционираше, след като беше дал над 100 000 лв. за изготвяне на проект за европейско финансиране, а от банката отказаха да му отпуснат обещания кредит. Знам, че подава сигнали в президентството, БНБ, Комисията за защита на конкуренцията и медии“, подчерта Симеонова.

По думите й от президентството са отговорили на съпруга й, че казусът е приоритет на съда, от БНБ - че казусът не е в техния ресор, а от комисията по конкуренция, че са препратили сигнала към прокуратурата.

Още по темата

Соня Симеонова призна, че е била шокирана от случилото се и не е предполагала, че мъжът й е способен на подобна крайност. „Когато научих, бях шокирана, семействато ми също. Никой не е предполагал“, призна жената.

Както Dnes.bg вече ви съобщи, до бруталния разсрел в центъра на морския ни град се стигна, след като 54-годишната Павлина Йовчева от бургаския клон на "Уникредит Булбанк" отказала кредит на бизнесмена.

Заради трудности 57-годишният мъж кандидатствал за кредит в размер на 1,5 милиона лева от банката, който обаче му бил отказан.

Заподозреният посочил, че именно отказът е мотив да застреля жената.

Йовчева бе простреляна смъртоносно, с един изстрел в сърцето, на 23 септември сутринта около 8 часа пред зеленчуков магазин в Бургас. Два часа по-късно в полицията в Сливен се предаде убиецът й Любомир Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase