Любомир Симеонов. Снимка: Булфото

Убиецът на банкерката в Бургас Любомир Симеонов остава в ареста, решиха бургаските магистрати.

Днес те постановиха на 57-годишния бизнесмен най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража".

Преди да влезе в съдебната зала, на въпрос от журналистите дали съжалява за извършеното, Симеонов отвърна: "Не!".

Още по темата
Наблюдаващият прокурор Йорданка Дачева поиска постоянен арест, като мотивира това с високата обществена опасност на престъплението.

Тя определи поведението на Симеонов като отличаващо се с дързост и жестокост. Според нея има опасност той да се укрие или да напусне страната.

Служебният адвокат на Симеонов пледира за по-лека мярка, но магистратите отхвърлиха иска му.

Веднага след това юристът каза, че засега не е ясно дали ще обжалват, като преди това трябва да се консултира с подзащитния си. Наложената мярка може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

След заседанието на съда Любомир Симеонов настоя да даде дълга пресконференция пред медиите, на която да обясни неговата версия за стрелбата и мотива, подтикнал го да извърши кървавото престъпление.

Съдията обаче позволи на подсъдимия да разговаря с журналисти 2 минути.

"Не съм убил за пари, а убих заради държавата, заради хората", каза той.

Симеонов заяви още, че това, което се тиражира във вестниците, 90% не е истина.

"Докато има бели якички в тази държава, скъпоплатени, алчни, нито държавата ще върви напред, нито икономиката ще върви напред и хората ще стават все по-гладни. Аз съм офицер от Българската армия, обучаван съм, че държава и родина са №1 и грижата за подчинените е основна грижа", заяви още бизнесменът.

Накрaя каза, че иска да предостави пълната си версия и информация за убийството пред медиите, като заедно със служебния си защитник ще се опитат да организират пресконференция. Кога и къде - няма яснота.

Dnes.bg припомня, че бизнесменът застреля банковата служителка в понеделник сутринта в центъра на Бургас, като два часа по-късно сам се предаде на полицаи в Сливен.

Мъжът направи пълни самопризнания за извършеното, а като мотив за убийство посочи отказан кредит за 1,5 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase