Петко Еленков. Сниммка: архив Булфото

Софийският апелативен съд остави в ареста охранителя Петко Еленков, обвинен в убийството на 16-годишно момче.

То бе застреляно с ловна пушка на 2 март в хладилно депо в столичния квартал „Подуяне", а неговият приятел, 14-годишният Камен, беше ранен в краката. Двете ромчета се бяха промъкнали в депото с намерение да крадат железа.

Районът обаче се охранява от частна охранителна фирма. 50-годишният Петко Еленков видял момчетата, призовал ги да спрат, но след като те отказали, открил стрелба. Велин е убит на място, а неговият приятел Камен е ранен в крака и е закаран в болница без опасност за живота.

Според съда Еленков трябва да остане в ареста, тъй като има обосновано предположение, че е извършил престъплението и не са събрани доказателства за обратното.

За пореден път на заседанието в Съдебната палата дойдоха десетки роми. Когато съдебната охрана доведе обвиняемия, той беше посрещнат с викове "убиец".

Охраната отведе един от мъжете, дошли в Съдебната палата, защото направи опит да тръгне към обвинения Еленков. В съдебната зала днес бяха и колеги и приятели на Еленков, които бяха дошли да го подкрепят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase