Снимка: архив Булфото
fallback

Евелин Банев-Брендо получи 20 години затвор в Италия за трафик на кокаин, съобщи bTV.
Той е признат за виновен за участие в престъпна група за международен трафик на кокаин. Наказанието на Брендо е в пълния размер, поискан от прокуратурата.

Евелин Банев-Брендо, беше арестуван през май миналата година при спецоперацията “Кокаинови крале“. При нея щракнаха белезниците на 30 души, част от тях – българи. Банев е сочен за лидер на групата.

Останалите българи в „Кокаинови крале” получиха по-малки от исканите от обвинението присъди. Соченият за дясна ръка на Банев - Тинко Гарев, е осъден на 15 г. затвор.

Радослав Атанасов получи 10 години, Захари Марков - 9 г. и 4 месеца, а Ивайло Йорданов - 6 г. и 4 месеца. Италианецът от български произход Николай - Силвио Йовчев, пък би трябвало да прекара в затвора 7 г. и 2 месеца.
Присъди получиха още шестима италианци, един словенец и един румънец.

У нас през февруари Евелин Банев беше осъден от Софийския градски съд на 7 години и 6 месеца затвор по обвинение за пране на пари и в организиране на престъпна група. Адвокатът Ина Лулчева обаче беше категорична, че присъдата ще бъде обжалвана.

Румъния също иска Брендо заради процес за трафик на наркотици. На 26 юни обаче магистратите у нас отказаха искането за екстрадиция на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Journey

преди 10 години

Много се е ухилил.Дали снимката е актуална?

54

tt

преди 10 години

Da mu razporqt tam murgavite sicilianci beliq zadnik za 20 godini.

53

Анабол

преди 10 години

Горкия човек! Заради тези жабари, няма да има възможност да зариби дъщеричката си и още хиляди новоизлюпили се. Жалко!

fallback