Цар Киро в съда. Снимка: архив, Булфото
fallback

Кирил Рашков и съпругата му Костадинка ще се изправят днес пред Окръжния съд в Пловдив по обвинение за укрити данъци.

Продължилото близо година и половина разследване откри, че двамата не са плащали никакъв налог на държавата от 15 април 2003 година до 30 април 2011 година.

Oще по темата
През това време Цар Киро и Царица Костадинка са укрили по 133 600 лева всеки един от тях, като не са подавали задължителните годишни данъчни декларации.

Данъчната ревизия на фамилия Рашкови и свързаните с тях фирми стартира след събитията през септември 2011 г. в Катуница.

Тогава под обществен натиск и протести след смъртта на 19-годишния Ангел Петров от селото властите се задействаха да проверят какви са били доходите на ромската фамилия през годините назад и произходът на техните пари.

Двамата се признават за виновни и делото днес срещу тях ще бъде по съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица.

В момента Кирил Рашков излежава присъда в общежитието към Пловдивския затвор за закана за убийство на вуйната на прегазения Ангел – Ваня Петрова, и нейния приятел Веселин Христов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 10 години

А бе, не ни занимавайте с тоя катраник!В затвора му е мястото!А,като излезе-бой и обратно на топло.Явно това е решението.

28

DeadZeppelin

преди 10 години

затвор - завинаги

27

Boroka

преди 10 години

За *** не може и не трябва да се използват човешки определения и човешки категории, защото те не са човеци, а скотове в човешки тела! Те не живеят в човешки общества, а в стада и глутници и се занимават само с кражби, грабежи, изнасилвания и убийства! Следователно те не са човеци въпреки че имат човешки форми - понякога и демони даже се явяват в човешки форми, но човешките им форми не ги правят човеци!

fallback