Снимка: архив Булфото

Обвинението срещу Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, и съпругата му Костадинка за укриване на данъци в особено големи размери е внесено в съда, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив.

"Прокуратура повдигна обвинения срещу двамата съпрузи за укриване на данъци, като поиска наказание до 3 години затвор за всеки от тях", съобщи пред Dnes.bg говорителят на прокуратурата Галина Андреева.

Според прокуратурата Кирил и Костадинка Рашкови са избегнали плащането на данъчни задължения в размер на 133 хиляди лева на човек в периода от 2003-та до 2011 година. С лихвите задълженията възлизат на над 480 хиляди лева.

Наказателната отговорност, която сега могат да понесат, е за това, че не са декларирали задълженията си своевременно, макар към настоящия момент да са ги изплатили изцяло заедно с лихвите, каза още прокурор Андреева.

Предвиденото наказание е до 3 години затвор и глоба до 1000 лева, тъй като законодателят е предвидил търсене на фискалния ефект и събираемост на задълженията, пред прилагането на по-тежка наказателна санкция, обясниха от прокуратурата.

В момента Кирил Рашков изтърпява наказание лишаване от свобода заради закана за убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase