Майката на Мирослава. Снимка: Булфото, архив
fallback

Семейството на отвлечената и убита Мирослава Николова от Перник ще обжалва наказанието, която Пернишкият окръжен съд наложи на обвинения в извършване на престъплението Марио Любенов- Заека. И доживот да му дадат, пак няма да съм спокойна, заяви минути след като чу присъдата майката на Мирослава - Емилия Шумкова, цитирана от БТА.

По-рано днес съдът реши, че Любенов ще лежи 25 години зад решетките.
 
По трите си обвинения Любенов получи съответно доживотен затвор за убийството, 20 години за отвличането и 5 години за предаването на пистолет, който е преработен в боен газов, на човек без разрешително. Заради съкратена процедурата обаче присъдата му се намалява с 1/3, защото в понеделник на първото заседание по делото Заека призна за отвличането и убийството на момичето.

Oще по темата

"Прокуратурата, МВР и ГДБОП затвориха кръга на делото. Стойчо се самоуби, поне по документи, Марио се призна за виновен и това е всичко", каза още почернената майка. Тя смята, че е възможно да има поръчител на убийството, а Марио Любенов- Заека и Стойчо Стоев - Чочо да са извършителите. Възможно било и да има натиск върху Заека, за да се признае за виновен.

Адвокатката на Любенов Диана Ангелова беше категорична, че пред нея той никога не е казвал, че е убил Мирослава. Сигурна съм, че не го е извършил, каза тя и заяви, че ако зависи от нея, ще обжалва присъдата на Пернишкия окръжен съд.

По думите й, по делото няма събрани доказателства срещу Марио. Имало само едно самопризнание на самоубилия се Стойчо Стоев - Чочо, което, ако процесът беше тръгнал по общия ред, по никакъв начин не можело да бъде прието. Нарушен е материално- правният закон, да не говорим за процесуалните нарушения, каза още Ангелова.

В отговор на журналистически въпрос дали в престъплението има замесени и други хора освен Стойчо и Марио, Ангелова каза, че в самопризнанието си Стойчо говорел за няколко човека, които са участвали в отвличането и убийството. Не искайте от мен да  бъда врачка. Не знам кои са, явно са хора, които се прикриват на местно ниво, каза още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 10 години

За Надя :Ама ей овца с овца ти нормална ли си? Две години условно?!Тва да не ти е куче, то за убито куче дават по голяма присъда.И аз гласувам с две ръце за смъртна присъда!!!Убийството при това е извършено по особено жесток начин. А колкото до James 1, ало *** и тука ли намеси политиката, като пишеш глупости поне не ги ли четеш преди да ги публикуваш???????????То на крива ракета, космоса и пречи!

17

Анонимен

преди 10 години

"ЗА" смъртна присъда!

16

Заек

преди 10 години

Какво ще стане ако заека проговори.ще има ли и близки замесени. Отвличане ли ще е или склоняване към отвличане и убийство за да се делят парите между по малко хора ако беше минал номера

fallback