Емилия Николова, майката на Мирослава. Снимка: архив Булфото

Пълните самопризнания за убийството на Мирослава са взети под натиск. Такива съмнения изразиха и двете страни по процеса, който днес започна в пернишкия окръжен започна, съобщи ”Дарик”.

Адвокат Диана Ангелова, която защитава единствения обвиняем за убийството - Марио Любенов, обясни, че недоумява как Любенов е взел решението да признае вина, която през цялото време е отричал.

По думите й някой има интерес процесът да не бъде разгърнат докрай и да приключи по „удобен" начин.

Майката на убитата Мирослава Емилия също не вярва в самопризнанията на Любенов. Според нея истината за смъртта на детето й никога няма да се разбере.

Напълно възможно е някой да е оказвал системен натиск върху Марио, заяви адвокатът му Диана Ангелова.

Разследването на разтърсващото престъплението е белязано с пропуски и неясноти от самото начало, коментира още адвокат Ангелова.

Още по темата

„Кого всъщност се е искало да скрие и прикрие и кого е устройвало това убийство - тези въпроси останаха неизяснени", обясни адвокатката.

Майката на убитата Мирослава - Емилия Николова, също смята, че решението на Любенов прикрива чужди интереси, в замяна на по-лека присъда.

Доживотна присъда, която да се редуцира до 20 години затвор, поиска по-рано днес окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов за подсъдимия за убийството на 17-годишната Мирослава Николова - Марио Любенов.

Присъдата му обаче ще стане ясна и прочетена на 12 юни в 14 часа, макар днес Заека да призна за отвличането и убийството на момичето и да настоя за съкратено следствие.

Пред магистратите Любенов обяви, че иска бърз процес, защото не можел да издържи очертаващото се продължително дело - с разпит на много свидетели и вещи лица.

Днес адвокатът на родителите на убитото момиче Анани Константинов пледира съдът да наложи най-голямото възможно наказание, защото обществото ни се нуждае от справедливост.

"Човешкият живот е зачеркнат с лека ръка, с безмилостна жестокост", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase