Цветан Цветанов Снимка: БТА
fallback

Ексвътрешният министър Цветан Цветанов си тръгна с обвинение след разпита в Софийска градска прокуратура. Мярката му за неотклонение е подписка, съобщи адвокатът му Менко Менков. 

Цветанов беше на разпит в прокуратурата по разследването на незаконно подслушване. Той е обвинен, че като министър не е изпълнил задълженията си и съзнателно е допуснал подчинените му от СДОТО да извършат престъпление.

Постановлението му е връчено днес по време на разпита, уточни Менков. Защитникът на Цветанов призна, че е останал изненадан от обвинението, което му е повдигнато, защото по делото няма доказано използване на СРС-та незаконно и освен това на нито един от другите обвиняеми от СДОТО няма повдигнато обвинение за незаконно подслушване.

Oще по темата
Това навежда на мисълта, че се прави, за да се повдигне каквото и да е обвинение, коментира Менков. Той се оплака, че нито на него, нито на Цветанов са предоставени каквито и да било материали по делото или доказателства. 

Цветанов също призна, че въпреки че има право като депутат да чете материали в секретна секция на парламента, където главният прокурор Сотир Цацаров внесе мотивите си за свалянето за имунитета му, придружени с документи, той не е чел нищо, защото смята, че адвокатът му също трябва да бъде запознат с материалите по производството.

Менков коментира още, че не е ясно защо Цветанов е бил викан и за разпит при съдия, в същото време не са били призовани и останалите обвиняеми по делото. Мисля, че обвинителите се отказаха от това си намерение и няма да го викат на разпит при съдия и през следващите дни.

Разпитът в СГП пък се проточи, защото компютърът им е стар и флашката зацикли, каза още Менков.

Адвокатът е сред голямата група защитници по делата за източване на милиони евро по програмата "САПАРД". Именно по тези процеси Цветанов отправяше критики за това колко бавно се движат и как е възможно да има оправдателни присъди. Днес обаче Цветанов обясни, че е направил личен избор негов защитник да е именно Менков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

163

Анонимен

преди 11 години

Елитна компаньонка на име Мария е отровила Мишо Бирата, за да бъде симулиран инфаркт. Въпросната Мария и друг път била ползвана за "специални" поръчки от криминални структури, свързани с Цветан Цветанов и ГЕРБ, намекват ченгета. Според спецове убийството на Мишо Бирата не би могло да бъде извършено без логистичната помощ на хотелската управа на Валентин Златев, известен като най-близкия олигарх до Бойко Борисов.

162

Анонимен

преди 11 години

Зам. главният прокурор Ася Петрова е тайната любовница на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. След сърдечната им връзка, кариерата на Ася полетя като ракета. За да я поощри Цецо я взе и на 3-седмична командировка в Щатите. И в момента Ася Петрова продължава да е вярна на Цецо, въпреки че той падна от власт и ще стане обвиняем. Интересно дали властолюбивата прокурорка ще носи портокали на Цецо, ако магистратите го вкарат зад решетките. Пак ще се върнеш, Цеци!!!!

161

аз

преди 11 години

стига сте развозвали този търтей със служебни коли и един взвод охрана ,като е виновен да си получи това което е причинил на другите. За гузната му съвест може да съдите по охраната му ,значи страхува си от нещо за да се крие зад тези горили ........

fallback