Цветан Цветанов пак ще доказва откъде са приходите му. Снимка: Булфото, архив

По искане на прокуратурата, данъчните са започнали проверка на доходите на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и съпругата му, съобщи bTV, като се позова на достоверни източници.

Засега от данъчната администрация не отричат, но се въздържат и да потвърдят официално информацията.

Първата проверка за доходите му беше след като се разбра, че Цветанов е купил 6 апартамента за три години в периода 2007 г.-2010 г.

Два от тях са в лъскава жилищна сграда в столичния квартал „Изток", купени за над 250 000 лева през есента на 2008-а. Апартаментите са строени от кума на заместник-председателя на ГЕРБ - бизнесмена Тодор Бояджиев, който пък блесна и в скандала „Дюнигейт".

Още по темата

Освен тези два апартамента, Цветанов има още два в столицата и триетажна къща в село Шума. Проверката на НАП, обявена лично от тогавашния й директор Красимир Стефанов,  който сега е депутат от ГЕРБ, установи, че Цветанов е купил апартаментите с пари на тъста и тъщата си.

bTV твърди още, че Цветанов ще излезе от специализираната прокуратура като обвиняем след разпита си по разследването на незаконното подслушване, насрочен за 10:00 часа в сряда.

Скандалът с незаконното подслушване избухна малко преди началото на предизборната кампания, когато лидерът на БСП Сергей Станишев внесе в прокуратурата сигнал за извършвано незаконно подслушване на политици, бизнесмени и общественици от МВР под ръководството на Цветан Цветанов.

След като се закле като депутат, имунитетът му бе поискан от прокуратурата. Цветанов сам се отказа от него преди седмица, с което стана възможно срещу него да започне съдебно преследване.

Временният градски прокурор на София Евгени Диков обаче обясни, че Цветанов не може да бъде задържан – мярката му ще бъде подписка или парична гаранция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase