Станимир Флоров. Снимка: архив, Булфото
fallback

Софийска градска прокуратура е започнала проверка за изясняване на факти и обстоятелства около документи, изпратени до медии, свързани с директора на ГДБОП Станимир Флоров, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Днес по електронна поща в Софийска градска прокуратура (СГП) са получени сканирани копия от материали от оперативно дело, съдържащо класифицирани документи с гриф „Строго секретно”.

СГП незабавно е започнала проверка за изясняване на всички факти и обстоятелства, с оглед съдържащите се в материалите данни за евентуално изнасяне на класифицирана информация.

Тази нощ редица медии получиха на електронната си поща множество материали, свързани с шефа на ГДБОП Станимир Флоров.

В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност“.

„Естествено в това писмо няма да посоча името си, тъй като с приложенията към него ще извърша престъпление съгласно законите на Република България, понеже предоставям документи с гриф „строго секретно“, посочва анонимният подател.

Той твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

горянин

преди 11 години

Аз питам прокуратурата кого обслужва? Защо се захваща така здраво с анонимни доноси, а не взе никакво отношение по откритото писмо на Едвин Сугарев, където се изнасят потресаващи факти за другаря СърГей и компания? Имам чувството, че тези прокурори са членове на предизборния щаб на червените крадци. Защо се раздухва всичко това, след като на тяхната пресконференция бяха изказани само някакви хипотези? На кого да вярваме? На прокурорите или на главния секретар на МВР?

132

БГ

преди 11 години

КАТО ГЛЕДАМ НА ИНФОТО ЗА ФЛОРОВ ГЕРБЕРСКИТЕ ПЛАТЕНИ ПИСАЧИ НИЩО НЕ МОГАТ ДА ПРОТИВОПОСТАВЯТ ОСВЕН ДА СЕ ВРЪЩАТ В ИСТОРИЯТА ... БЕЗСИЛИЕ, ЗАЩОТО КОГАТО СИ ПОДСЛУШВАН, РЕКЕТИРАН, ОСТАВЕН БЕЗ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА ЖИВОТ ВЪОБЩЕ НЕ ТИ ПУКА КАКВО СЕ Е СЛУЧВАЛО ПРЕДИ 100 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ. ИСКАШ ДНЕС ДА СЕ ЧУВСТВАШ СВОБОДЕН ГРАЖДАНИН С ЗАЧИТАНИ ПРАВА!

131

ушев с антенка

преди 11 години

Какво ли още трябва да излезе за тиквеното правителство, за да излезе народа и да ги гони пак с камъни. Герб успяха да убият дори и надеждата ни за по-добър живот!

fallback