Ангел Георгиев Снимка: архив, Булфото

Бургаският заместник окръжен прокурор Ангел Георгиев смята да се върне възможно най-бързо на работа. Днес лекари ще му направят преглед заради здравословни проблеми.

"Арестът ми е законен, още не съм мислил дали да предприема някакви действия за задържането ми", каза Георгиев пред журналисти на път за болницата, цитиран от БТА. 

Георгиев бе задържан заедно с адвокат Марин Стефанов в кафене близо до Съдебната палата в Бургас по сигнал, че магистратът получава подкуп.

Според първоначалната информация се смяташе, че Георгиев е поискал 8000 лв. от обвиняем по наказателно производство, наблюдавано и ръководено от прокурора.

След изясняване на ситуацията от Софийската градска прокуратура излязоха със становище, че прокурорът нито е искал, нито е вземал подкуп и няма никакви доказателства срещу него, че е извършил престъпление от общ характер. Георгиев бе освободен вчера, а адвокат Стефанов остана в полицията за проверка на целия случай.

Още по темата
Георгиев не коментира действията на адвокат Марин Стефанов, нито пък самата ситуация.

Той добави, че в момента е най-важно да стабилизира здравето си и да започне работа, тъй като е прокурор по важни дела, сред които и това за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов. Делото получи популярност под името "Гранити".

В съобщението на прокуратурата от вчера бе посочено, че Стефанов е симулирал провеждане на среща с прокурор Георгиев, за да създаде впечатление у клиента си, че в действителност прокурорът иска подкуп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase