Прокурор Ангел Георгиев. Снимка: Булфото

Задържаният зам.-административния ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас  Ангел Георгиев по подозрение, че е взел подкуп, е бил освободен поради липса на доказателства, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Съобразно събраните доказателства на адвокат Марин Стефанов предстои да бъде повдигнато обвинение за измама.
Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за поискан от прокурор Ангел Георгиев подкуп в размер на 8 хил. лв. от обвиняем по наказателно производство, наблюдавано и ръководено от прокурора.

Вчера, на 14 февруари 2013 г., в гр. Бургас, по реда на Закона за МВР са били задържани прокурор Ангел Георгиев и адвокатът Марин Стефанов.

Още по темата
В рамките на 24-часовото им законно задържане са извършени активни действия по разследването, в хода на които не са събрани каквито и да било доказателства за извършено престъпление от прокурор Георгиев.

Установено е, че адвокат Марин Стефанов е искал от клиента си 8 хил. лв., на когото е обяснил, въвеждайки го в заблуждение, че парите се искат от прокурора, за да извърши неправомерни действия по досъдебното производство.

Стефанов е симулирал и провеждане на среща с прокурор Георгиев, за да създаде впечатление у клиента си, че в действителност прокурорът иска подкуп. Доказателствата по делото сочат, че Ангел Георгиев нито е искал, нито е получавал пари, във връзка с ръководеното от него наказателно производство, а адвокат Стефанов е злоупотребил с името му.

Няма доказателства, че прокурор Ангел Георгиев е подозирал за намерението и действията на адвоката.
Процесуално-следствените действия по досъдебното производство продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase