Кирил Рашков Снимка: архив, Булфото
fallback

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна ново обвинение срещу Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро. То е за укриване на данъци в особено големи размери.  

„В продължение на 8 години - от 2002 до 2010 година, Кирил Рашков е укрил данъци за 240 хиляди лева”, съобщи за Dnes.bg говорителят на прокуратурата Галина Андреева. 

За така извършеното от обвиняемия престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода до три години и глоба до хиляда лева. 

От прокуратурата поясниха, че обвинението е повдигнато по този по-леко наказуем състав, тъй като след повдигане на обвинението обвиняемият се е възползвал от дадената му от закона възможност да заплати установените за дължими от него задължения към хазната и да подлежи на по-лека санкция.

Oще по темата
Платените от Рашков към държавния бюджет суми по погасяване на задълженията му за главници и лихви възлизат на общо 239 472,56лв. 

В момента Рашков изтърпява наказание от 2 години и 6 месеца затвор заради заплаха за убийство към Веселин Христов - вуйчото на убития  Ангел от Катуница. Внукът на Кирил Рашков е с присъда от 2 години заради същото престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 11 години

Еми за това сме на това положение , за6тото *** и *** като тоя ги титулувахме като Царе и ги канихме по телевизионни програми и от тях ни зависеха избори и т.н ! Тоя и Цветелин Кън4ев да ги обесят за назидание пак 6те е малко !

39

BogBen

преди 11 години

(от 48) ..обица на ухото. Ти да не си мислиш, че някой Народен представител ще бъде изкупитрелната жертва? Не знаеш ли, че те си гласуваха законче, кото ги прави правоспособни?А ти защо не си се сетил да си платиш, че да ти спретнат едно законче и да си царуваш докато си жив? Така е брат ми, който не си плаща, лежи в дрънголника, за да му дойде акъла в главата. Какво, нямаш акъл ли? Ай сега, ти да не си мислиш, че те пък имат? Ама на, за сега стой си на топло....

38

BogBen

преди 11 години

( към 47) никой нямаше да се сети за тебе, а още повече да те съди. Ама така е, като не четеш статистиката. Ай сега, неможеш да четеш! Засрами се бе! Другите могат ли да четат, хмм? Да , ама те убиват и никой не ги съди. То убийството не е престъпление, само ако се заканваш ...Другият път не се заканвай, а просто убивай, ще си истински цар! И запомни, колкото си по-близо до съдебната палата, толкова е по-безопасно. Просто си стреляш за удоволствие. Ама първо си почини в дрънголника, за да ти е.

fallback