Боян Максимов в съда Снимка: БТА

Варненецът Боян Максимов, който стана известен с прякора си “селски глупак”, застана тази сутрин пред Районния съд за побой срещу негов съсед. Максимов беше наречен така от говорителката на полицията във Варна Калинка Пенчева, след като засне в патрулка трима спящи полицаи. Заради думите си Калинка Пенчева беше уволнена. 

Максимов е обвинен, че е избил два зъба на свой съсед. Делото срещу него днес тръгна по общия ред.

В съдебната зала Максимов заяви, че е невинен и ще докаже, че е така. Той е обвинен от съседа си Анатоли Асенов, че на 30 юни миналата година, в полунощ, отишъл при него и му ударил два юмрука в лицето.

Вследствие на това потърпевшият бил с избити горен и долен преден зъб. В съдебната зала за инцидента разказа Анатоли. Той призна, че по време на нападението е било тъмно, но е познал кой стои зад него.

Още по темата
“Веднага след това светнах лампата и подадохме с приятелката ми сигнал на 112”, обясни още потърпевшият.  Делото продължава на 19 март с изслушване на още трима свидетели - хазяинът на Анатоли, приятелката му Дияна и вещо лице. 

Припомняме, че според обвинителния акт 30-годишният Боян Максимов около половин година преди инцидента започнал да се държи агресивно със семейство, което обитавало приземни помещения в съседен жилищен вход.

През нощта на 30 юни той почукал на вратата им и с няколко юмручни удара избил два зъба на 38-годишния си комшия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase