Мишо Шамара. Снимка: Булфото

Софийската апелативна прокуратура приключи служебната проверка срещу рап изпълнителя Мишо Шамара и препоръчва прекратяване на производството.

Мотивът за това решение е - обвинението, че рапърът поругава националния флаг в своя песен не е подкрепено с достатъчно доказателства, предаде bTV.

Делото беше заведено след сигнал от председателя на Съвета за електронни медии Георги Лозанов. Обект на разследването на столичната прокуратура стана текстът на парчето „Бяло, зелено, червено”.

Още по темата

В действията на прокуратурата Шамара видя цензура, а опозицията – грубо погазване на демокрацията. Варненецът предизвика широка политическа дискусия и в парламента. Стигна се и до цитиране на рими в пленарна зала.

Премиерът Бойко Борисов обясни, че не познава рапърът. Шамара пък се обиди и обясни, че двамата са рязали заедно лентички.

Главният прокурор Борис Велчев също се видя принуден да се намеси в скандала. Той обяви, че образуването на наказателно производство е пресилено, а безвкусицата на Шамара не представлява обществена опасност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase