Снимка: архив Булфото
fallback

Алексей Петров остава в ареста, реши след неколкочасово заседание Софийският градски съд.

Заради влошеното здравословно състояние на Петров обаче той ще бъде настанен в специализираната болница за рехабилитация в столичния квартал “Овча купел”, където ще му бъдат извършвани специални водни процедури.

Днес съдът за втори ден поред разсъждаваше дали да пусне Петров от ареста. Обвинението и прокуратурата влязоха в спор затова дали бившата барета може да се лекува в затвора, или здравословното му състояние е причина той да излезе на свобода с мярка “подписка“. Заседанието и двата дни продължи часове наред.

Алексей Петров е подсъдим заедно с Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов за участие в организирана престъпна група, занимаваща се основно с рекет и изнудвания.

На 3 май СГС наложи мярка "задържане под стража" на бившата барета заради опит да влияе на свидетели. Причина за решението на магистратите станаха показанията на двама свидетели – Пламен Устинов и Донка Матева.

Те казаха в съда, че Петров се е опитал да ги накара да променят показанията си.

Oще по темата

Вчера братът на бившия сътрудник на ДАНС – Огнян Петров опроверга показанията на Устинов, а секретарката му Вяра Петрова опроверга показанията на Донка Матева. Пред съда бившата барета беше категоричен, че не е се опитвал да влияе на свидетели и заяви, че очаква справедливост.

От своя страна прокурор Светлозар Костов заяви, че не вижда причина за промяна на мярката “задържане под стража“ в “подписка“. По негови думи двамата свидетели, които са опровергали показанията на Донка Матева и Пламен Устинов са зависими от обвиняемия. Обвинението поиска и нова съдебно медицинска експертиза за здравословното състояние на Петров.

Прокуратурата се оплака и от бавните темпове, с които върви процесът. От обвинението обясниха, че предварителната прогноза процесът да приключи до Нова година вече била нереалистична. Разпитани до момента са по-малко от половината от около 150-те свидетели.Според Костов в съдебната зала са се коментирали много неща, които изобщо не са били необходими. Той призова делото да се развива по същество.

Според защита на Петров със задържането му през май е била изпълнена поръчка на изпълнителната власт. Припомняме, че тогава Донка Матева обърна показанията си на 180 градуса. Допреди това тя беше една от основните защитнички на бившата барета, а през май заяви, че е била изнудвана от него.

Защитата беше категорична още, че задържане на Алексей Петров не е необходимо и определи мярката му за неотклонение като “безпрецедентна“ и дори я определи като изтезание по смисъла на член 3 на Европейската конвенция за правата на човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

ЗОРНИЦА

преди 11 години

ДА В ЗАТВОРА ЗНАЕМ КОЛКО СА В ЗАТВОРА ТЕЗИ МОЩЕННИЦИ!КАК НЕ ВИ Е СРАМ !!МЕДИИТЕ И ТЕЛЕВИЗИИТЕ ПИШИТЕ КОЛКОТО ДА ИМА КАКВО ДА КАЖЕТЕ И ДА ПРАВИТЕ ПОЛИТИКА А НАРОДА МИЗЕРУВА И ГЛАДУВА!НА ГЪРБА НА ЧУЖДОТО НЕЩАСТИЕ ВИЕ ЖИВЕЕТЕ! ТОВА ГО ИМА САМО В БЪЛГАРИЯ!

40

РОКИ

преди 11 години

Нека му е!Да го еа помака!

39

Анонимен

преди 11 години

Водни процедури, сигурно и джакузи. Няма ли да го изпратите и на остров Бали да се лекува. Срамно е, когато обикновенния българин няма възможност дори да се къпе редовно и избягва посещението в лечебно зоведение, за да остане жив, на арестанти и затворници да се осигуряват луксозни условия за сметка на данъкоплатеца. Ако някой простосмъртен е на мястото на Петров щеше отдавна да търка наровете и да го шбат ***.

fallback