Снимка: архив Булфото

Алексей Петров остава в ареста, защото има опасност да повлияе на свидетели, реши Софийски градски съд на заседанието си днес. Заседанието по делото срещу Трактора, Антон Петров - Хамстера, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов и Цеко Йорданов отново протече бурно.

Прокуратурата поиска делото да се гледа при закрити врата заради специалните разузнавателни средства, които трябваше да бъдат изслушани. Съдът обаче отхвърли това искане. Защитата на няколко пъти настоя делото да се гледа публично.

Още по темата

Вече по традиция цялото заседание премина с голямо забавяне. Близо с три часа закъсня решението на магистратите за марката за неотклонение на Петров. В крайна сметка СГС отказа да пусне бившата барета.

Днес беше представена съдебномедицинска експертиза за здравословното състояние на Трактора. На предишното заседание на 19 юли съдът реши, че той трябва до отиде на лечение в болница в “Овча Купел“, но под постоянна полицейска охрана.

Според представения днес документ проведеното лечение в специализираната болница, неговото състояние се е подобрило и сега може да се провежда медикаментозно лечение и в Софийския затвор.

На 3 май СГС наложи мярка "задържане под стража" на бившата барета заради опит да влияе на свидетели. Причина за решението на магистратите станаха показанията на двама свидетели – Пламен Устинов и Донка Матева.

Те казаха в съда, че Петров се е опитал да ги накара да променят показанията си.

Защитата на Петров обаче обжалва решението, защото не приема показанията на двамата свидетели и представи други свидетели, които отрекоха версията на Устинов и Матева.

По време на предишните заседание изскочиха и неизвестни досега записи от СРС-та, а защитата обяви, че няма нищо против те да бъдат оповестени.

Решението за мярката на Петров беше отлагано няколко пъти, а  адвокатите на Трактора заявиха, че подготвят  жалба до съда в Страсбург заради отлагането на произнасянето по мярката на клиента им.

Днес за пореден път Алексей Петров отхвърли твърденията, че е правил опити да въздейства на свидетели.

“По никакъв начин не съм нарушавал правилата и по никакъв начин не съм въздействал, върху когото и да е било”, обясни бившата барета.

Той беше категоричен, че по никакъв начин не се притеснява от свидетелските показания на Пламен Устинов.

Решението на Градския съд може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase