Петров очаква всичко. Снимка: Булфото

"Вече очаквам всичко, включително и да бъда убит", заяви на излизане от съдебната зала Алексей Петров. Бившата барета е подсъдим по дело за ръководене на престъпна група за рекет и изнудване.

Днес заседанието по делото срещу Трактора, Антон Петров - Хамстера, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов, беше отложено заради заболяване на съдия Румяна Ченалова.

Софийски градски съд трябваше да се произнесе по искането на промяна на мярката за неотклонение на Петров.

Още по темата

На 3 май СГС наложи мярка "задържане под стража" на бившата барета заради опит да влияе на свидетели. Причина за решението на магистратите станаха показанията на двама свидетели – Пламен Устинов и Донка Матева.

Те казаха в съда, че Петров се е опитал да ги накара да променят показанията си.

Защитата на Петров обаче обжалва решението, защото не приема показанията на двамата свидетели и представи други свидетели, които отрекоха версията на Устинов и Матева.

По време на предишното заседание изскочиха и неизвестни досега записи от СРС-та, а защитата обяви, че няма нищо против те да бъдат оповестени.

Решението за мярката на Петров трябваше да бъде взето на предното заседание на СГС, но тогава до решение не се стигна.

Днес адвокатите на Трактора заявиха, че подготвят  жалба до съда в Страсбург заради отлагането на произнасянето на съда по мярката за неотклонение на клиента им.

По думите на адвокат Васил Василев вече две заседания, няма произнасяне по мярката, което е грубо нарушение. Съдът поначало е длъжен да се произнася по искане за изменение на мярката веднага, обясни Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase