Данаил Георгиев и Живко Желев. Снимка: архив Булфото
fallback

Хасковският окръжен съд отложи за пореден път делото за катастрофата в Симеоновград, при която на връх Великден миналата година загинаха шестима младежи, а други двама бяха ранени.

Обвиняеми по делото са шофьорът на колата убиец Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му е дал ключовете за автомобила.

Oще по темата

Адвокатите им поискаха на следващото заседание като свидетели да бъдат призовани медицинската сестра и фелдшерите, които са взели алкохолните проби и са подписали протоколите.

Според тях Данаил е бил с 1,3 промила алкохол в кръвта, а Живко - с 1,07.

Целта на защитата на двамата младежи е да оспори алкохолните проби.

На заседанието днес бяха разпитани чичото на Данаил, момче от компанията му Теодор, както и полицаят, който пръв е бил на мястото на катастрофата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

мак

преди 12 години

Делото е на път да се сгромоляса. С такива смешни причини за отлагане ще се точи с години може би. Присъдата ще е условна, така мисля.

9

Анонимен

преди 12 години

каква изненада.... наглостта няма граници! вместо да съжалят, да се опитат да изкупят греховете си, сега се опитват да ги онивинят. сигурно ще се окаже, че 6-те деца са скачали сами под колата...

8

Анонимен

преди 12 години

Явно в каква правова държава живеем!А то си е казано: ЗЪБ ЗА ЗЪБ ОКО ЗА ОКО! Ако не се чакаше на малумни съдебни процеси, а се действаше по древните закони - колко малко щяха да са такива случаи и колко по-евтино щяха да излизат!Не знам родителите какво чакат? Явно нещата трябва да се приемат на лична основа!

fallback