Обвиняемият Данаил Георгиев. Снимка: Impact Press Group

Делото за катастрофата в Симеоновград бе отложено за 9 февруари. Причината - неявяване на петима свидетели и вещото лице, изготвило експертиза по процеса.

Dnes.bg припомня, че на връх Великден миналата годна шестима младежи загинаха, а други двама бяха ранени при катастрофа. Пешеходците бяха пометени на тротоара от Опел Векра, управляван с висока скорост.

Обвиняеми по делото са соченият за шофьор на колата Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му е дал ключовете за колата – убиец.

В третия ден на процеса бяха разпитани 10 свидетели и вещи лица. Показания даде и служителка на бензиностанция в Симеоновград. Галя Димитрова била на смяна на 23 април миналата година. Тя обясни, че на бензиностанцията дошъл Опела, шофиран от Данаил.

Момчето слязно и поръчало бензин за 8 лева. След като Галя Димитрова изпълнила поръчката, двамата влезли в бензиностанцията, където Данаил платил.

След това 22-годишният младеж се качил на колата и потеглил. Във возилото били братовчед му Живко, който седял на предната седалка и още едно момче, което служителката, не успяла да види.

Това на практика оборва тезата на адвокатите, че Данаил не е шофирал колата, а третото момче - Христо Иванов.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
В предните два дни от процеса те не оспорваха факта, че Дананил е шофирал до бензиностанцията, но имаха съмнение, че след това зад волана е застанал Христо.

По-късно днес адвокатът на Живко Желев - Бойчо Бойчев поиска техническа експертиза на пътя-убиец, но тя бе отказана от съда с мотива, че е минало много време от катастрофата.

В съдебната зала бяха изслушани и психологичната, медицинската и комплексната експертиза. Съдебният лекар заяви, че травмите на Данаил сочат, че той е бил зад волана, но категоричен отговор на въпроса кой къде е седял може да даде нова експертиза.

Такава адвокатите на подсъдимите вероятно ще поискат на следващ етап от процеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase