Обвинаяемите Данаил Георгиев и Живко Желев. Снимка: архив Булфото

Хасковският окръжен съд отложи делото за "Черния Великден".

Причина за това стана неявяването на Фаик Заид - бащата на едно от загиналите деца - Мелин. Тя е сред шестимата младежи, които бяха прегазени на тротоара от лек автомобил, докато отивали на църква в Симеоновград.

Обвиняеми по делото са шофьорът Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му е предоставил колата.

Отсъствието на бащата на една от жертвите даде основание на съдия Красимир Димитров да насрочи делото за 1 март. Според него присъствието на на всички страни по делото е задължително.

Още по темата

Родителите на загиналите деца, които бяха в съдебната зала, заявиха, че това е подигравка с тях.

Катя Трифонова, майката на друга от жертвите обясни, че бащата на Мелин не е могъл да дойде в съда, тъй като живее в Главиница, област Силистра и метеорологичните условия не са му позволили да пътува.

В телефонен разговор с адвоката си той е заявил, че няма нищо против днес да бъде даден ход на делото въпреки отсъствието му.

"Отвратена съм от съдебната система", коментира Катя Трифонова.

Тя е възмутена и от издадената 14-месечна присъда на Бургаския съд за жената, прегазила 12-годишната Валя на пешеходна пътека.

Вчера в Благоевград пък местната Темида е осъдила на 2 години условно друг шофьор, убил човек на пътя.

Катя Трифонова изрази надежда, че исканията им за по-строги наказания за шофьорите - убийци ще бъдат чути и инициираната от тях кръгла маса по проблема ще се състои възможно най-скоро, тъй като провеждането й бе отложено заради тежката зима и трагедията в харманлийското село Бисер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase