Снимка: БТА

Стефан Кленовски отново е в ареста, но по друго обвинение, след като Софийският градски съд го пусна под "домашен арест".

Той е задържан зa 72 часа отново заради използваните от него фалшиви документи за самоличност, открити при ареста му на 27 януари.

Софийският градски съд вчера му наложи мярка за неотклонение "домашен арест " с мотивите, че Кленовски работи, има четири деца и чисто съдебно минало.

"Стефан беше освободен снощи и беше закаран с конвой до дома си, но в последния момент стана ясно, че му е предявена нова мярка от 72 часа в ареста", обясни пред Нова телевизия Иван Кленовски, баща на задържания.

Кленовски е издирван от Интерпол за участие в организирана престъпна група за източване на банкови карти. Има данни, че той и неговите съучастници са присвоили над 15 млн. евро.

Около задържането на Стефан Кленовски избухна скандал, защото жена му Илияна обвини служителите на МВР, че са упражнили насилие.

От МВР обаче категорично опровергаха твърденията, че полицаите са упражнили сила при ареста и дори пуснаха пред журналисти записа от задържането му. От кадрите се вижда, че суматоха в мола не е имало и арестът не е извършен пред деца.

Още по темата

"Не ме биха, стреляха по мен, стреляха, пред детето ми. Имам пет куршума в мен. По-късно ще ви покажа раните", каза Кленовски вчера по коридорите на Съдебната палата.

Съдия по делото му е председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Името й нашумя в последно време покрай скандал с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Министърът заяви, че у него се пораждат съмнения, че Тодорова обслужва интересите на организираната престъпност.

Като причина за подозренията си МВР шефът посочи забавянето на делото за наркотрафик срещу сочения за емблематичен подземен бос Васил Маникатов.

Председателят на съюза на съдиите от своя страна обвини Цветанов, че уронва престижа на правосъдието и заплаши да заведе дело срещи него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase