Снимка: архив Булфото

Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "домашен арест " на Стефан Кленовски, който бе задържан преди няколко дни в столичен търговски център. Като причина за решението си съдът посочи, че Кленовски работи, има четири деца и чисто съдебно минало.

Още по темата

Кленовски е издирван от Интерпол за участие в организирана престъпна група за източване на банкови карти.

На пресконференция днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че има данни, че Кленовски и съучастниците му са присвоили над 15 млн. евро.

Около задържането на Стефан Кленовски избухна скандал, защото жена му Илияна обвини служителите на МВР, че са упражнили насилие.

Тя заяви, че полицаите са напсували 13-годишната й дъщеря и са ударили шамар на сина й.

Днешното решението може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Съдия по делото на Кленовски е председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Името й нашумя в последно време покрай скандал с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Цветанов заяви, че у него се пораждат съмнения, че Тодорова обслужва интересите на организираната престъпност. Като причина за подозренията си МВР шефът посочи забавянето на делото за наркотрафик срещу сочения за емблематичен подземен бос Васил Маникатов.

Председателят на съюза на съдиите от своя страна обвини Цветанов, че уронва престижа на правосъдието и заплаши да заведе дело срещи него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase