Снимка: Булфото
fallback

Присъда от три години и шест месеца затвор при първоначален общ режим постанови Асеновградският районен съд за Кирил Рашков. След 11-часово съдебно заседание магистратите признаха за виновен провъзгласилия се за цар ромски бизнесмен.

Той беше осъден заради отправени закани за убийство по адрес на чичото и лелята на убития преди 4 месеца Ангел Петров – Веселин Христов и Иванка Петрова. 

В решението на съда е записано, че заканата за убийство може да възбуди страх у Иванка и  Веселин и може да бъде изпълнена от Кирил Рашков.
 
Съдът в Асеновград осъди Цар Киро и да заплати по 2 хиляди лева на Веселин Христов и Иванка Петрова обезщетение заради причинените им неимуществени вреди. Цар Киро ще се бръкне в джоба с още 689 лева разноски по делото и 160 лева държавни такси. 
 
Присъдата е нагласена, ревна в съдебната зала съпругата на Цар Киро -  Царица Костадинка. "Боли ме главата, не искам да говоря", беше реакцията на осъдения ромски барон. 
 
Присъдата за Цар Киро не е достатъчна, но е хубаво, че съдът не си е затворил очите за фактите. Все пак се надяваме срещу него да бъдат повдигнати обвинения и за поръчителството на убийството на Ангел, коментира Веселин Христов. 
 
Докато съдията произнасяше присъдата, пред Съдебната палата в Асеновград се бяха събрали около 100 жители на Катуница със свещи в ръка. Те направиха мълчаливо бдение, за да почетат четвъртия месец от смъртта на 19-годишния Ангел. Не три години и половина, а доживотен затвор заслужава този човек, е мнението, около което се обединиха хората. 
 
От размера на присъдата ще бъдат приспаднати 4-те месеца, които Цар Киро прекара в следствения арест. Присъдата може да се обжалва пред Пловдивския окръжен съд. 
 
Днес беше първото и последно заседание по делото, което започна в 9 часа сутринта и приключи в 19.30 часа. Бяха разпитани 12 свидетели, а Кирил Рашков беше защитаван от трима адвокати.
Oще по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

156

tetovae

преди 12 години

Tozi izpechen prestupnik e za 300 godini zatvor !!!

155

бай Ганьо

преди 12 години

Братя българи ,турци , *** ,арменци ,и всички Вие който стъпвате на тази земя моята майка България , кажете ми колко години трябва да минат за да се осъзнаем че проблемите ни са от тези така наречени политици който с властта която има дадохме Ние през годините натрупаха големи финансови ресурси и продължават да трупат а за заблуда на нас обикновените хорица ни пускат по някой и друг междуетнически конфликт за който после плаща нечий родител с цената на живота на детето си ........ДО КОГА ..?

154

Анонимен

преди 12 години

Абе този кайто е писал статията няма ли да спре с това 'ЦАР' или 'ЦАРИЦА'.

fallback