Красимир Георгиев – Красьо Черния. Снимка: Булфото

Пледоариите и присъдата по делото срещу Красимир Георгиев-Красьо Черния се отлагат за 22 февруари.

Делото срещу него се гледа в Софийския районен съд и е за лъжесвидетелстване за познанствата му с магистрати.

Днес пред магистрати Георгиев обясни, че когато се е запознавал с магистратите, не е знаел с какво се занимават и впоследствие е разбрал от медиите за техните постове.

Още по темата

Така например когато се запознавал с магистрата Иван Димитров, Красьо си помислил, че е политик, а когато завързвал контакти със Стойко Стоев, Георгиев е знаел, че е магистрат, но впоследствие е разбрал, че е член и на ВСС.

За познанството си със съдията от СГС Румяна Ченалова подсъдимият обясни, че когато тя се е местела от Стара Загора в София, той й помагал с намирането на квартира, тъй като се занимава със строителство.

Бил помолен от съдийката да намери работа на сина й. По думите му той редовно си е правил срещите в центъра, но няма магистрати, които да са му искали или предлагали пари.

"Не знаех, че разговорите по телефона с някой са престъпление", отсече Красимир Георгиев пред съда.

Срещу станалия печално известен като "кадровика" на съдебната власт Красьо Черния има и дело за укриване на 95 хиляди лева данъци.

След като обвинителният акт за това бе внесен в Софийския градски съд, тогавашната комисия „Кушлев“ запорира имущество на плевенчанина за над 1 милион лева.

Ако съдът го признае за виновен, Георгиев може да получи присъда от 3 до 8 години затвор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase