Издирваният Николай Русинов. Снимка: МВР
fallback

Издирваният втори заподозрян за убийството на Яна – Николай Русинов, все още не е заловен, но това може да стане факт скоро, обяви пред bTV шефът на Института по психология към МВР Неделчо Стойчев.

„Стигнахме до извода, че жертвата и извършителят са се познавали. В живота Николай е преводач, говори езици, работи в спедиторска фирма. По поведението на извършеното престъпление може да се каже, че това е човек, който има една латентна агресивност и най-вероятно проблеми в отношенията с жените, тъй като, общо взето, престъпления като изнасилване са свързани с проблеми в отношенията с жените. Неговата агресивност е регистрирана преди години", каза още Стойчев.

Той допълни, че не допуска Николай да посегне на живота си, защото ходовете му досега показвали, че опитва да се скрие от разследването.

Това е убийство, което е станало по непредпазливост, най-вероятно в стремежа му да бъде приведено момичето в състояние на контрол, а и да не вика, допълни Стойчев

По думите му арестуваният Пламен Трифонов и издирваният Николай Русинов по някакъв начин имат връзка.

Не като приятели, а, може би по стечение на обстоятелствата са се случили по едно и също време на едно и също място, поясни директорът на Института по психология към МВР.

Oще по темата
„Вероятно Пламен се е гаврил с момичето, след като то е починало", обяви Стойчев.

Засега разследването на убийството на младата жена в Борисовата градина е категорично, че един от двамата мъже – бягащият Николай или задържаният Пламен, е убил Яна.

"Още не може да се каже кой от двамата. И двамата категорично не са аутсайдери", обясни Стойчев.

Яна Кръстева беше открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

аз

преди 12 години

и този го направиха медийна звезда

69

Бай Онзи

преди 12 години

Убиецът бил женен с дете...!Чудя се коя е тая *** и *** жена дето да отиде при тоя грозник и отвратителник,че даже и да му роди дете...!***...

68

ева

преди 12 години

Щом се покрива не му е много, много чиста работата. Ако нямаше истина в твърденията, защо не се яви в полицията и да се разберат?

fallback