Снимка: БТА

Софийският градски съд (СГС) остави в ареста Пламен Трифонов, който е заподозрян за убийството на Яна Кръстева на 9 юли в Борисовата градина.

Трифонов е единият от двамата заподозрени за убийството на младата жена. Вторият – Николай Русинов, който се е познавал с Яна и е бил с нея във фаталната нощ, все още се издирва.

Според разследващите двамата мъже са задушили Кръстева в опита си да й попречат да вика докато се опитвали да я изнасилят.

Още по темата

Доказателствата на прокуратурата са свидетелски показания и косми, намерени по тялото на Яна Кръстева. Експертизи са потвърдили, че част от космите са на Пламен Трифонов.

Прокуратурата днес изтъкна, че той се е опитал да промени външния си вид след нощта на убийството.

Неговата майка е разказала пред разследващите, че Трифонов е отказал да се върне в Борисовата градина след 9 юли. Двамата често ходели там, защото са се издържали от събиране на бирени бутилки.

СГС прецени, че към момента са събрани достатъчно доказателства, за да остави Пламен Трифонов в ареста. Той може да обжалва решението пред Апелативния съд идната седмица.

Междувременно, в социалната мрежа Facebook се появи група в защита на втория заподозрян за убийството.

Към групата под надслов "Николай Русинов – Чеци не е убиец" са се присъединили около 70 души. В нея познати на мъжа твърдят, че той не е способен на такова престъпление и "това, че имат някакъв пръстов отпечатък върху бутилка не го прави убиец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase