Снимка: Булфото

Екипите патрулиращи полицаи в Борисовата градина ще бъдат удвоени.

През деня в парка ще патрулират две двойки полицаи на Общинска полиция и екипи от конна полиция на СДВР, а през нощта – два екипа от СДВР.

За това са се разбрали кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, съобщиха от Столична община.

На срещата, на която е присъствал и областният управител Данаил Кирилов, Фандъкова е поискала да бъдат обсъдени конкретни мерки за повишаване на сигурността на Борисовата градина.

Поводът за предприемане на действия обаче отново е трагичен – бруталното убийство на Яна Кръстева, която беше намерена мъртва в неделя в Борисовата градина. Последвалата аутопсия показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

В разговора си с областния управител столичната кметица се ангажира да осигури средства за възстановяване на осветлението и изграждане на видеонаблюдение по централната алея на парка и поиска съгласие за извършване на ремонтните дейности.

Още по темата

В момента се разработва проект за изграждане на осветление по централните алеи на Борисова градина, възложен от Столичната община.

През последните две години Столичната община е изградила осветление в част от Южния парк, парка „Свети Петър и Павел” в кв. „Света Троица”, в парка „Гео Милев”, парка „Студентски” и парка „Хиподрума”, припомнят от ведомството.

Столичната община има готови проекти за изграждане на видеонаблюдение и до края на септември ще бъде изградено в градинката пред паметника „Свети Климент Охридски” и пред парламента, пред Народната библиотека, в Докторската градина, Градската градина и Народния театър, градинката до паметника на Опълченеца, градинката около Руската църква, Централната минерална баня, Княжевската градина.

На по-късен етап тази година ще бъде изградено видеонаблюдение в гробищните паркове и Зоологическата градина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase