Снимка: Facebook

Случаят с откритото мъртво момиче в Борисовата градина не бил огласен от МВР, защото от огледа не било сигурно дали тя е убита.

Това обяви на брифинг в СДВР зам.-шефът на службата Ивайло Спиридонов.

По думите му днешният брифинг е по повод „свободните съчинения в медиите и масовата истерия във Facebook” заради откритата мъртва на 10 юли в парка Яна Кръстева.

Още по темата
„Този случай не е обявен от СДВР, както много такива случаи, тъй като няма как да разберем на първоначалния оглед дали спрямо едно лице има извършено насилие или не. Много случаи на убийства се установяват, че са такива, едва когато се извърши аутопсията, случаят е такъв и затова не е обявен в бюлетина“, обясни още веднъж позицията си Спиридонов.

Според данните трупът на момичето е намерен между заведението „Маймунарника” и БНР.

При първоначалния оглед не са били забелязани следи от насилие, а Яна е била съблечена частично.

Засега няма данни тя да е била изнасилена, а освен това при огледа полицията е намерила всички нейни вещи, в това число непосредствено до трупа е бил и мобилният й телефон.

„Към момента няма заподозрян, има такива, които минават на разпит в СДВР и алибито им се проверява“, уточни Спиридонов.

Разследващите са установили, че през периода, в който жертвата е била в района, е имало около 500 души, присъствали на концерт на Sofia Rocks.

„Обръщам се към тези хора да се обадят в полицията, за да дадат повече данни за случилото се“, призова той.

Не пожела обаче да разкаже още подробности заради продължаващото разследване.

От СДВР оповестиха още, че мъртвата Яна Кръстева не е била наркозависима, работила е като продавач в магазин и е живеела на квартира.

Накрая Спиридонов опроверга информацията, че в Борисовата градина вилнее сексуален маниак.

„Това не е истина. През 2010 г. в Борисовата градина има извършени 5 грабежа, 2 от които разкрити, от началото на 2011 г до момента има два извършени грабежа – разкрити.
През 2011 г. е имало 11 случая с наркотици и 1 хулиганство – случаят с изрисуването на Паметника на Съветската армия.

Другите характерни случаи са кражби на вещи и части на МПС във връзка с футболните срещи на Васил Левски и многото паркирани автомобили.

В Борисовата градина има едно убийство през 2008 г. на момче на 28 г. – Михаил Стоянов. Извършителите са задържани през 2010 г. Те са извършвали грабежи, трима от тях са били съпричастни към убийството, завърши със статистика Ивайло Спиридонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase