Снимка: Булфото
fallback

17 магистрати си направиха отводи от комисиитя, които трябва да изслушат кандидатите за специализираните съд и прокуратура.

Това става ясно от съобщение на Висшия съдебен съвет (ВСС), изпратено както се посочва „по повод излязла информация в някои електронни медии за „масови отводи” от комисиите за събеседване.

Магистратите, които влизат в конкурсните комисии, се избират на случаен принцип чрез жребий от целия състав на върховните и апелативните съдилища и прокуратури.

Oще по темата

До момента ВСС е избрал общо 48 магистрати.

От тях 12 души са си направили отвод с обяснението, че имат планиран годишен отпуск.

Един отвод е поради болест, един магистрат е командирован в чужбина от ВСС, един отвод е направен с мотива избягване на евентуален конфликт на интереси, а два отвода са мотивирани с други лични причини.

По-рано днес членът на ВСС Георги Шопов каза, че не намира нищо притеснително в отводите и обясни, че ситуацията е нормална предвид отпускарския сезон.

Той отбеляза, че ВСС прави всичко възможно за провеждане на процедурите за избор на специализирани съдии, прокурори и следователи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

отвратителници

преди 12 години

Всички отказали -ВЪН ОТ СИСТЕМАТА,за останалите-НИКАКВИ ПАРИ ДОКАТО СЕ ПРАВЯТ НА ИНТЕРЕСНИ.И никаква ваканция-явно нямат нужда от отпуска-правят политика в полза на МАФИЯТА.Тъй като комунистите са ни нахендрили до живот с тези ЗАВИСИМИ,НАГЛИ И КОРУМПИРАНА престъпници в тоги,то поне да не им плащаме заплати и бонуси-явно нямат нужда взимат си от мафията!!

29

Анонимен

преди 12 години

Там няма лев, за кво им е.

28

Анонимен

преди 12 години

Там няма лев, за кво им е.

fallback