Снимка: Dnes.bg
fallback

Ямболският окръжен съд даде ход на делото срещу Йордан Лечков. Кметът на Сливен е обвинен за нарушаване на служебните си задължения и облагодетелстване на 4 местни фирми.

Според обвинението в следствие на действията на сливенския градоначалник са настъпили вредни последици за община Сливен в размер на 671 368,80 лева за периода от август 2008 до февруари 2010 година.

Лечков е обвинен в нарушаване на Закона за общинската собственост и местна наредба, като е предоставил за ползване терен в бивше военно поделение на 4 фирми, без за това да проведе публичен търг или конкурс за сключване на договор за наем.

След изслушване на обвинителния акт кметът на Сливен категорично заяви, че не разбира обвинението и не знае защо е в съдебната зала, но си запази правото да даде обяснения на по- късен етап от процеса.

Oще по темата
Преди заседанието Лечков определи обвинението срещу него като напълно неоснователно.

"Аз на няколко пъти съм казвал – на неспособен катаджия това са му възможностите да ме разкарва по съдилища", заяви бившият футболист, визирайки сливенския прокурор Пламен Стефанов.

Лечков изрази увереност, че изходът на делото е ясен и ще бъде в негова полза.

Процесът, определен по график за три дни, започна с изслушване на вещите лица и призованите 10 свидетели.

Делото срещу Йордан Лечков се гледа в Ямболски окръжен съд, заради отвод на всички съдебни състави в Сливен.

Това не е първият процес срещу Лечков, за който не могат да се намерят магистрати в областния град. Едно от делата срещу него – за търговия с влияние, вече завърши с оправдателна присъда в Окръжния съд в Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

stiliyan

преди 12 години

ББ - премиер, Трактор - президент, Лечков - деребей. Остана и Митьо очите да стане кмет на Бургас и ще емигрирам. И се чудим защо не ни искат в Шенген.

52

аристотел

преди 12 години

Хи хи хи Лечков показа конфигурация от + пръста на полицията и си тръгна сега показва същата конфигурация на съдиите и дори се подДЪРЖА от бойко. това какво ви говори господа ДА питам вас защото ДРУГАРИТО го знаят много добре за разлика от вас новоизлюпени ДАМИ и господа.АКО се кандидатира КОКО Динев ще гласувам за него да видим тогава дали някоя от пайнер ще му се опре. :-))))

51

sliven

преди 12 години

vie ubavo pishite,no az ne rabiram edno celiqt grad znae che Lechkov krade i pravi kakvoto si iska s grada,samo sadiite li sa slqpi che nishto ne pravqt?bogat e za smetka na neopravenite patishta i dalaveri koito varshi...sprete go za boga,za kakvo e tova pravosadie shtom nikakvo go nqma v sluchaq

fallback