Снимка: Dnes.bg
fallback

В убийството на сестрите Белнейски има замесен и втори човек, сочи изводът от австрийска експертиза за убийството на двете момичета.

По този начин експертизата потвърди версията на българското следствие, което твърди, че има и втори убиец на сестрите от Пазарджик.

В Пазарджишкия окръжен съд чрез видеоконферентна връзка с Иснбрук беше направен разпит на австрийския професор Мартин Щайнлехтер, изследвал биологичния материал, намерен под ноктите на едната сестра.

"Под ноктите на жертвата намерихме следи от ДНК на двама мъже, затова предполагаме, че има замесени най-малко двама души в убийството”, заяви чрез видеовръзката професорът.

Той е изследвал кръвта, намерена под нокътните изрезки на Христина Белнейска.

Според него тя не е достатъчна, за да се установи на кого принадлежи ДНК-то под ноктите, и затова не може да се твърди, че единственият обвиняем в момента Лазар Колев е убиецът на сестрите.

"Смятаме, че единият извършител на убийството е безспорно Лазар Колев, защото извлякохме неговия ДНК профил от биологичния материал, открит под ноктите на другата сестра – Росица”, заяви пред Dnes.bg експертът от Националния институт по криминология към МВР Иван Иванов.

Oще по темата

Същевременно адвокатът на Колев – Марин Марковски, поиска в съда да се представи нова, неизвестна до момента тройна експертиза на ноктите на сестрите.

"Казах ви, че ще извадя заек от ръкава на фокусника, но всъщност тази експертиза е сериозно доказателство, което оневинява Лазар Колев”, заяви пред журналисти Марин Марковски.

"Не ми е известно да съществува подобна експертиза”, контрира го в съдебната зала окръжният прокурор на Пазарджик Димитрия Ганчева.

Сега прокуратурата е образувала досъдебно производство, а Националното следствие издирва втори човек, замесен в двойното убийство на сестрите от Пазарджик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

шпек&бахур ООД

преди 12 години

Докарайте оня,Петърнейчевия мушмурок,да поседи в килиите на ареста,или по-добре е да го пуснете да го "обработят" *** у затвора, и он сам ша пропее,като Глория,оная дъртата *** - певачката от русенското село,дето сегаа е наложница на един т.нар. мастит бизнесмен,ама на село им викаме - лизгяри,на таквизи мъжки ***.А онъз пиростия дет' уж родила бебе от оня ***,СерГей - Моника Йосифова,еврейската *** - да й дадат един изгорел вибратор,да й не дават гел вагинален...и да покаже как.

38

Дона

преди 12 години

То и на децата е ясно че, един човек не може даизвърши такова двойно убийство сам.Колко е виновен или не Лазар,нека изчакаме така наречената "екпертиза"която не може да докаже кога точно е станало убийствотоТрябва да има причина да се гледа след толкова години?Нека не забравяме че имаше и няколко нещаснислучая с хора свързани с това дело.

37

LoadBoy

преди 12 години

българският полицай не може да намери гола жена в стриптийз бар,вие искате разследване да направи и да събере доказателства като хората.после съда виновен...нали трябва поне за нещо да се хване магистрата,защото после пак ние ще плащаме обезщетения като ни осъдят в Страсбург.

fallback