Лазар Колев. Снимка: Dnes.bg

Окръжният съд в Пазарджик отхвърли искането на защитата на Лазар Колев за назначаване на нова експертиза, която да установи дали приложените по делото нокътни изрезки на Росица и Христина Белнейски са идентични.

Адвокатите поискаха ноктите да бъдат представени като веществени доказателства, но съдът не уважи искането.

Защитата на Колев направи исканията заради опасения, че може да е извършена подмяна на веществените доказателства.

След като те бяха отхвърлени, адвокат Марин Марковски коментира, че по този начин остават съмнения за нечестно следствие и нечестен процес.

Още по темата

„В една държава, когато в съдебната зала не се проверяват веществените доказателства, е все едно да не се разпитват свидетели“, коментира пред журналисти адвокат Марковски.

Нови 15 свидетели ще бъдат разпитани по искане на прокуратурата. Сред тях е и синът на депутата и бивш зам. транспортен министър Георги Петърнейчев – Атанас.

За разпит са призовани и двама санитари от многопрофилната болница в Пазарджик, които са присъствали на изрязването на ноктите на убитите сестри, извършено през февруари 2006 г.

Съдът назначи и допълнителни експертизи, една от които трябва да установи дали Христина Белнейска е имала венерическо заболяване и дали се предава по полов път.

Ще бъде осъществена и конферентна връзка с експерти от Великобритания и Австрия, работили по пробите от Росица и Христина Белнейски.

Следващото заседание по делото е насрочено за 23 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase