Николай Маринов – Малкия Маргин, е в неизвестност от една година и делото срещу него се гледа задочно. Снимка: Булфото

Димитър Вучев – Демби, когото прокуратурата държеше да разпита по делото „Маргините“, заяви пред съда, че не си спомня нищо.

Демби свидетелства пред Софийския апелативен съд по процеса срещу Красимир и Николай Маринови – Маргините, Иво Карагеоргиев, Бисер Илиев и Стефан Рангелов. Те са обвинени в подготовката на убийствата на ген. Любен Гоцев, Никола Дамянов и Иван Тодоров – Доктора.

Вучев бе призован като свидетел, след като стана ясно, че оперативната разработка срещу Маргините е започнала през 2005 г., след негов сигнал за готвени покушения.

Още по темата

Днес той каза пред магистратите, че не си спомня да е ходил в полицията през 2005 г. Сети се единствено, че познава подсъдимия Бисер Илиев, но заяви, че никога не е говорил с него за убийства.

Делото срещу братята Маргини приключва на втора инстанция. Миналата година Красимир и Николай Маринови получиха оправдателни присъди от Софийския градски съд, които бяха обжалвани от прокуратурата.

На пледоариите днес прокуратурата поиска Маргините да бъдат признати за виновни по обвиненията за организиране и ръководене на престъпна група, подготвяла трите убийства, и да бъдат потвърдени осъдителните присъди на останалите им съпроцесници.

Защитата на Красимир и Николай Маринови поиска апелативните магистрати да потвърдят оправдателните присъди.

Адвокатът на Малкия Маргин – Людмил Рангелов, коментира пред журналисти, че разпитите на свидетелите и събраните от въззивния съд доказателства с нищо не са допринесли за промяна на вече приетата фактическа обосновка.

Софийският апелативен съд ще се произнесе с присъда по делото до месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase