Снимка: Булфото
fallback

Бургаският апелативен съд отмени присъдата на кмета на Ямбол Георги Славов и върна делото за разглеждане от друг състав на Ямболския окръжен съд.

Dnes.bg припомня, че ямболският градоначалник бе осъден от Окръжния съд в Ямбол на 5 години лишаване от свобода и 6 години без правото да заема поста кмет заради обвинения, че с цел да набави облага за строителна фирма е ощетил община Ямбол със сумата от 1 741 987,84 лв., нарушил е служебните си задължения и е превишил властта си.

"Удовлетворен съм от професионализма на Бургаския апелативен съд. От самото начало на процеса пледирах за обективност и безпристрастност, а в замяна получих тенденциозна присъда.

Съжалявам искрено, че сериозни процесуални пропуски не са дали възможност на бургаските магистрати да постановят окончателна присъда“, коментира непосредствено след оповестяването решението кметът на Ямбол Георги Славов.

Той обжалва осъдителната част от присъдата на Ямболския окръжен съд, като поиска тя да бъде отменена като незаконосъобразна, необоснована и заради допуснати съществени нарушения на процесуалните правила.

След запознаване с материалите, доказателствата и становищата на страните съдебният състав на Бургаския апелативен съд прецени, че присъдата на първа инстанция е постановена при съществено нарушение на процесуалните правила.

Oще по темата

Съдебният състав на Ямболския съд е незаконен заради участието в него на съдия, който е изразявал негативно отношение към подсъдимия, действал е предубедено и това е основание за съмнения в законосъобразността, обективността и справедливостта на присъдата.

Поради това връща делото за ново разглеждане от друг състав на Ямболския окръжен съд.

Бургаските апелативни магистрати отменят присъдата "лишаване от свобода" и "лишаване от права", както и наложеното наказание Георги Славов да заплати направените разноски в досъдебното производство и в съдебната фаза на делото.

Решението на Апелативния съд подлежи на касационно обжалване и протестиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

dsfa

преди 12 години

Ако е извършил наистина това нарушение, трябва да отиде зад решетките. Но и да отиде, той няма алтернатива в Ямбол - всички останали са местни мутри и "анимационни" фигури. Те са 10 пъти по-зле. А в това е най-голямата трагедия - в България стигнахме до това да гласуваме постоянно на принципа на по-малкото зло и да сме доволни, когато видим, че сменят асфалта на де улици и вдигат два магазина. Но и да е виновен, някой вярва ли, че ще отиде в затвора?

35

Rampage

преди 13 години

Мога само да кажа в случея,че Ямбол от 20 г.не е имал такъв кмет,които като каже нещо после си го изпълнява!

34

Анонимен

преди 13 години

Това е наистина много смел кмет.Браво и дава пример на много други кметове за смелостта си да се справя с тази *** - ***.Само това гледаме по телевизията - как ги жалят и държавата да ги поема за издръжка.Раждат безотговорно.Аман от тях.Само напред кмете - ти си силен. Ямбол е с теб!!!

fallback