Лазар Колев. Снимка: Dnes.bg
fallback

"Ако делото Белнейски се гледа при закрити врати, ние ще бъдем лишени от честен процес", заяви за Дарик Марин Марковски, адвокат на обвинения за убийството на сестрите Лазар Колев.

Според него, ако процесът бъде публичен, това ще бъде гаранция за обективността на съда.

По думите му седем дни преди датата на първото заседание на съда, адвокатите трябва да получат препис от обвинителния акт, както и призовка за съдебното заседание.

"Доказателствата по делото сочат, че моят подзащитен е невинен, а аз имам вътрешното убеждение, че той не е направил това престъпление", каза още Марковски.

Dnes.bg  припомня, че преди ден прокуратурата в Пазарджик внесе обвинителен акт срещу единствения задържан за убийството на сестрите Белнейски – 30-годишният Лазар Колев.

Повдигнати са му обвинения за това, че на 28 януари 2006 г. в местността Грамадите, Брацигово, е изнасилил и убил по особено жесток начин Росица и Христина Белнейски.

Oще по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

на кой му пука

преди 13 години

38,звучиш сякаш се опитваш да оправдаеш някой или нещо...с тоя гнусен коментар пораждаш съмнения в човешия разум...

52

Заври си мнението...

преди 13 години

38,не живеем в средните векове!Невинно момиче може да ходи и в дискотека,и в заведение.Кой ти е казал,че ако е извън дома си след полунощ,всеки *** има право да се възползва от нея?Това пошло мислене беше насаждано навремето от комунистите,които ловко насъскваха различни групи от бълг.общество една срещу друга - най-"виновни" бяха интелигентните,гражданите,а след тях -младежите(особено пък ако си момиче,което не прилича на малограмотна простакиня без самочувствие)!Провокацията ти няма да мине!

51

Анонимен

преди 13 години

Нямам против, това е жестоко престъпление, но "момиченце" в случая е глупаво да се използва. Момиченцата въртят обръчи и играят на дама, а тук едната вече е имала гадже по-голямо от нея с 10 години.

fallback