Снимка: БГНЕС

Задържаният при операция "Килърите" Петър Стоянов – Сумиста получи хипертонична криза по време на заседание в шуменския окръжен съд, който трябваше да гледа искане за промяна на мярката му за неотклонение в по-лека.

Председателят на съда Нели Батанова повика екип на "Спешна помощ" и пристигналите медици поставиха на Стоянов диагноза "хипертонична криза", след като измериха кръвното му налягане в граници 180 на 90.

След намесата на медицинските екипи в съдебната зала на задържания бяха поставени две инжекции за сваляне на кръвното налягане, а Нели Батанова назначи тройна медицинска експертиза за здравословното състояние на Сумиста.

Експертизата трябва да установи и дали условията в ареста влияят на здравето на задържания.

Поради тази причина делото беше отложено до излизане на резултатите от експертизата.

Още по темата

Преди заседанието Петър Стоянов заяви пред журналисти, че от месец не се допускат специализирани медицински екипи да се грижат за здравето му, и обвини прокуратурата, че нарушава законодателството, като му отказва специализирано лечение.

Стоянов допълни, че всяка вечер получава хипертонични кризи, но не му пращат линейки на "Спешна помощ".
Сумиста определи като истинско изтезание условията в шуменския арест.

Dnes.bg припомня, че Петър Стоянов беше задържан на 22 септември и оттогава е в шуменския арест с постоянна мярка за неотклонение.

Срещу него са повдигнати обвинения за подбудителство за убийствата на Борислав Георгиев, адвокат Петър Лупов и Румен Рачев, както и за организиране и ръководене на престъпна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase