Снимка: БГНЕС

Варненският Апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на Петър Стоянов – Сумиста, която му бе наложена от Шуменския окръжен съд.

След близо час и половина заседание и пледоарии на адвокатите съдебният състав на Апелативния съд потвърди мярката, като обоснова решението си на това, че повдигнатите срещу Петър Стоянов обвинения са изключително сериозни и с оглед на това обвиненият може да се укрие или да извърши друго престъпление.

По отношение на здравословното състояние на Сумиста адвокатите повториха на два пъти, че завеждащият шуменския арест е изготвил справка, където е описано, че Стоянов е викал 28 пъти екипи на Спешна помощ.

В отговор на това твърдение прокуратурата заяви, че действително Петър Стоянов е викал 28 пъти медиците, били са му направени 23 кардиограми, но състоянието му не е предполагало хоспитализиране в болнично заведение.

Още по темата

След кратка пауза Апелативният съд излезе с решение, че Петър Стоянов – Сумиста, ще остане с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Dnes.bg припомня, че Сумиста бе арестуван повторно на 22 септември. Спортистът бе задържан за съпричастност към убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase