Красимир Георгиев (д) и адвокатът му Христо Ботев (л). Снимка: БГНЕС
fallback

Съдията от Шуменския районен съд Тодор Тодоров заяви днес пред Софийския районен съд, че Красимир Георгиев, известен като Красьо Черния, му е предложил лобистка помощ.

Съдията е един от понижените в ранг магистрати заради контактите си с плевенчанина.

Днес той разказа пред съда, че се запознал с Красьо миналата година чрез свой приятел – журналист от града. Журналистът свързал съдията с Георгиев чрез свой познат.

Oще по темата

По-късно Тодор Тодоров се срещнал с Георгиев в кафене до Съдебната палата в София. Магистратът бил в града, за да кандидатства пред ВСС за ръководител на Районния съд в Шумен.

Той казал на Красьо какво работи, а плевенският бизнесмен му обяснил, че има 15 гласа в съвета, които могат да помогнат за кандидатурата му. Казал му и да се обади, когато конкурсът наближи.

Това е първият свидетел по делото срещу станалия известен като лобист в съдебната система Георгиев, който казва, че "услугата" му е предложена от подсъдимия.

По-рано показания дадоха двама прокурори, контактували си с Красьо, но те отрекоха да им е предлагал „професионална помощ“.

Самият Красимир Георгиев коментира пред журналисти, че има няколко приятели, за които впоследствие е разбрал, че са магистрати.

По думите му те били интелигентни хора и ще продължи да поддържа връзка с тях, както правел и с други хора с различни професии.

Той отрече да е човекът, който разпределя позициите на магистратите в страната, и добави, че много неща не са му станали ясни днес, например за какво точно е излъгал.

Процесът за лъжесвидетелстване срещу Красимир Георгиев ще продължи на 7 декември.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Mery

преди 13 години

Струва ми се,че Красьо е удобен параван за тези,които си играят игрите. Ръковод стото на съдебната с-*** в момента се състои от висши магистрати- останки от соц-строя,маши на политически партии,икономически кръгове,дълги ръце на пре зидента - бивши негови съветници- Б.Велчев,Л.Груев,Е.Танчев. Висшите магист рати гледат себе си:напр. тримата съдии от ВАС - имоти в Примор-ско, шефовете на областни и окръжни съдилища,СГС и САС играят според интереса си,често против кабинета.Накрая е виновен Красьо.

27

Mery

преди 13 години

Не съм сигурна,че Красьо държи 15 гласа от ВСС.Смятам,че Тройната коалиция и отчасти президентът разиграват пасианситe там.Тройната коалиция - заради 15 си гласа в отношение 8:5:3, президентът - с магистратите от БСП и част от царед ворците.ГЕРБ също се намесват в тази игра засега все още слабо.Част от магист ратите пък играят за себе си. Да не говорим,че след отказа на Попова от шеф на ВСС,привържениците на този съвет едва събират 17 гласа от необходими 16. Играта за лидерство терпърва предстои

26

митака

преди 13 години

Еи само го скибайте какъв е нахилен миличкия,ако и това не е пална подигравка с бг. прокуратура,абе до кога разни такива индивиди ще плюят видимо и гласно върху всичко и всички.На тази снимка Красъо все едно им вика елате *** поразходете малко и всички си мируват сакън нещо да не му се накриви кефа случайно.Скапана държава и *** народ....

fallback