Снимка: БГНЕС
fallback

Бели актьори повече няма да озвучават цветнокожи герои в анимационния сериал „Семейство Симпсън“, който се върти още от 1989 г. Това заяви официалният представител на телевизионния канал Fox Лес Айснър, цитиран от БТА.

„Движим се напред. В „Семейство Симпсън“ повече няма да има бели актьори, озвучаващи небели персонажи“, заяви той, без да навлиза в повече подробности за решението.

Oще по темата
Най-разпознаваемите гласове на героите от анимационния сериал принадлежат на Дан Кастеланета, Нанси Картрайт, Хари Шиърър, Джули Кавнер, Ярдли Смит, Ханк Азария, Памела Хейдън, Трес Макнил, Карл Уидъргот и Маги Розуел. Всички те обаче са бели, което се оказва проблем.

Шиърър, например, озвучава четирима герои в анимационния сериал, включително черния лекар Джулиъс Хибърт.

Последният, според сценария на сериала, е най-компетентният лекар в град Спрингфийлд и намира причина да се смее в почти всяка ситуация.

Ханк Азария пък, благодарение на способността си да имитира акцента на индианците на английски, озвучава Апу.

Актьорът през януари обяви, че се отказва от тази роля след почти 30 години заснемане.

Решения, подобни на това на Fox, са свързани с масовите протести и безредици, които преминаха през САЩ след смъртта на задържания от полицията в Минеаполис афроамериканец Джордж Флойд.

От БТА припомнят, че „Семейство Симпсън“ е най-продължителният анимационен сериал в историята на американската телевизия - заснети са 31 сезона (684 серии).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

Да узряваме

преди 3 години

Равоправието в България изисква всеки втори полицай,водещ на предаване и учен във БАН да е от маалата. Трябва да имат и 50% квота в парламента и министерски съвет.Кючекът трябва да се изучава в часовете по физическо като традиционен български танц - не може само по сватби!

168

По пързалката

преди 3 години

Време е чернокожи да играят ролята на Ейбрахъм Линкълн и Джордж Вашингтон - не е справедливо само бели да основателите на САЩ.Също робите по плантациите трябва да се показват като 50:50 бели и черни - и ще възтържествува справедивостта и равноправието! Ъхъ!Градиращ дебилизън, до пълната му победа!Накрая белите ще ги изгонят от Америка и ще си сътворят цветнокож рап-меренге кооптор.Лошото е,че и Европа вече не е толкова бяла!

167

Свиня

преди 3 години

Мисля че е крайно време и от шахматната дъска да изчезнат черните полета и дискриминационното правило белите да правят винаги първия ход. Също така е резонно черния цвят да бъде забранен със закон както за използване така и като понятие за определяне на естествения черен цвят в природата и вместо черен за цвят да се използва термина например естествено тъмен цвят тип африкана.Само така ще се оправи света изчезне дискриминацията и какъв живот само ни чака -направо рай чак притрепервам в очакване.

fallback