Снимка: bTV

Започна подготовката на българската продукция по лиценз на световния телевизионен феномен "Фермата", която ще се излъчи тази година по bTV, съобщиха от телевизията. Записването за кастина започва след десетина дни, а кандидатите да усетят живота преди век могат да се запознаят с особеностите на формата.

Наградата за победителя в първия сезон на новото риалити шоу ще бъде 100 000 лева.

"Фермата" ще върне 15 ентусиасти 100 години назад във времето, за да живеят 3 месеца без нито едно от удобствата на модерния живот - течаща вода, канализация, електричество, модерни комуникации и дори основни тоалетни принадлежности. Въобще условия, които днес ни се струват немислими.

Те ще трябва да се грижат за земята и животните наоколо. Единственото, което ще имат на масата си за закуска, обяд и вечеря, е това, което ще произведат със собствените си ръце.

Като във всяко състезание тези, които не се пригодят към тежките условия ще отпадат. Ментор пък ще помага на участниците в техните мисии. Веднъж седмично един от героите в шоуто ще бъде избиран за Фермер на седмицата и ще се ползва със сериозни привилегии - самостоятелна постройка за живеене, с повече удобства от главната къща на фермерите, имунитет, централното място на масата за хранене, право на избор на двама чираци и други.

Избраните чираци ще живеят в бедняшка колиба, непосредствено до животните и ще слугуват на останалите – да се грижат за прането, почистването, готвенето, сервирането на храната, да вършат най-тежката работа покрай животните и т.н.

В края на всяка седмица двама участници – единият от двамата чираци и избран от него опонент от същия пол - ще се изправят един срещу друг на Дуел, който да тества силата, сръчността и фермерските знания на авантюристите. Преди да се изправят един срещу друг, дуелистите ще прекарват последната нощ отделени от групата, в самостоятелни колиби. Участникът, който загуби дуела, напуска фермата завинаги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase