Миролюба Бенатова. Снимка: bTV
fallback

След Ани Цолова и Виктор Николаев още един популярен журналист - Миролюба Бенатова, се разделя с bTV. Тя е част от екипа на телевизията още от създаването на медията, носител е на редица награди за разследваща журналистика.

През последния ТВ сезон се изявяваше и като водеща. Нейното име нашумя и с отразяването на събитията по време и след трагедията в Катуница, като отзивите в социалните мрежи бяха доста противоречиви.

"Напускам bTV, но не и журналистиката. Решението ми да си тръгна от телевизията не е плод на моментни обстоятелства, а на дълго обмисляне от каква промяна имам нужда, за  да продължа личния си професионален път. След 13 години в bTV чувствам, че нямам какво повече да дам, така че да съм полезна за развитието на телевизията. На този етап искам да се отдалеча от всекидневния информационен поток и да опитам предизвикателството - работа с по-малък екип, в проект, извън новините", посочва Бенатова.

"bTV ми даде всичко необходимо, за да се развия и утвърдя успешно като телевизионен журналист. Благодаря на Люба Ризова и целия мениджърски екип за подкрепата в моменти на изпитание за професионализма и волята ни. Вярвам, че по-доброто за всички ни предстои", коментира тя.

За раздялата между двете страни се заговори още преди няколко седмици, когато Бенатова публично защити и посочи причината за напускането на Цолова и Николаев.

„Вратата на bTV остава отворена за Миролюба, която може да разчита на подкрепата на телевизията и занапред“, увериха пък от медията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Анна Цолова

преди 10 години

Убийство във Facebook Октомври 1, 2011 / Миролюба БенатоваАз съм Миролюба Бенатова, но пиша от тук, защото хората, които не ме харесват, ме забраниха.Личната ми страница във facebook е докладвана на администраторите като вредна и обидна, и според правилата на социалната мрежа, аз съм закрита.До вчера имах право да съществувам в интернет и да изразявам мнението си, така както и тези, които пишеха срещу мен. Вече не.След едноседмичен словесен терор, насаждане на омраза и заплахи в страницата Миролюба Бенатова враг на българския народ, почитателите на този стил организирано ме изтрих

86

Анонимен

преди 10 години

Супер! Дано никога повече не я видим по която и да е телевизия. Тази ми беше абсолютно противна - още преди събитията в Катуница.Със самочувствието че прави "голяма журналистика", наглостта и тенденциозността, с евтиния драматизъм - на практика е в нея има всички тез неща, които правят БТВ противна за гледане.Вината за негативното отношение към нея в социалните мрежи си е изцяло нейна. Каквото посееш - такова ще пожънеш.

85

аман от псевдожурнал

преди 10 години

И двете изгонени със шут "топ "журналистки Ана Цолова и Бенатова вият,че са напуснали доброволно. И двете са дразнещи,дори противни с агресията си,с липсата на нормално журналистическо поведение,с пристрастност и налагане на собственото си мнение с цената на грубост и манипулация.Време е да се скрият от екран,да дадат път на млади,кадърни,необременени

fallback