Снимка: tritonsubs.com
fallback

Когата става дума за много пари, богаташите си избират скъпи и екстравагантни играчки. Такъв е случаят и с Лари Конър от Охайо, който от много години иска да стигне до останките на потъналия “Титаник”, а мечтата му е напът да се осъществи.

74-годишният Конър е натрупал богатството си с недвижими имоти, но разработва подводница. Заедно с Патрик Лахи, собственикът на Triton Submarines - aмериканска компания, която проектира и произвежда луксозни подводници за изследвания, заснемане на филми, изследване на дълбоки океани, изработват мини подводница.

Двуместният плавателен съд е наречен Triton 4000/2 Abyssal Explorer и струва 20 милиона долара, пише Wall Street Journal. Пътуванията с него ще могат да се извършват многократно. „Искам да покажа на хората, че океанът има огромна сила. Може да бъде прекрасно и наистина да промени живота ви, ако подходите към него по правилния начин“, казва Лари Конър.

Повече от десетилетия Лари Конър е обмислял модела на подводницата заедно с партньора по гмуркане. Накрая го проектира на чертожната дъска.

Това не е първият опит за достигане до дъното на океана и до останките на “Титаник”. През юни 2023 г. всички пътуващи с „Титан“ на компанията OceanGate искаха да стигнат до останките до потъналия кораб. Подводницата обаче имплодира по пътя си към тях, припомня bTV.

Търсенето на подводницата предизвика международен отзвук и прикова вниманието на обществеността, а няколко дни по-късно бяха намерени първите отломки. Сред жертвите беше и изпълнителният директор на компанията, а след трагедията тя спря дейността си.

Останките на "Титаник" се намират на 3800 м под морското равнище в северната част на Атлантическия океан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Мънго Джери

преди 1 месец

За двадесет милиона може да има млада чичолинка до себе си до края на дните си да му чете приказки.

28

Анонимен

преди 1 месец

Некой се грижи да разреди милиардерите с имплозии.

27

Анонимен

преди 1 месец

Има къде къде по-приятни начини да се самоутреппеш с 20 милиона. Тук някой казва да наемели руска подводница да ги закара и да дадели разликата за благотворителност. По- скоро да си наемат 20 млади моми или момци според предпочитанието и кекксс, кекккксссс до край. А бедните да го... вие си знаете какво

fallback