Снимка Фейсбук
fallback

Американските ВВС извършиха тестов полет на изтребител F-16 без физически да присъства пилот, полетът е бил управляван от Изкуствен интелект (AI), а на предната седалка е бил секретарят на американските военновъздушни сили (USAF) Франк Кендъл, съобщи Ars technica.

Полетът се е провел вчера (3 май) в базата на USAF в Калифорния, където се обучава ново поколение самолети с ИИ, с план САЩ да имат флот от 1000 безпилотни бойни самолета до 2028 г., според репортери на Associated Press, на които е дадено правото да присъства на полета.

Кендъл е седял в пилотираия с Изкуствен интелект самолет, за да демонстрира, че няма никакъв риск, и по-късно е заявил, че е "рисковано да се лети без Изкуствен интелект".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

JJIvanov Douser

преди 1 месец

Warnings about terror with Artifcial Inteligence Your experts must to make tests Video reports..MAss murderers and killers outside inside f16 ..LAnguage BUlgarianЕкпсерти да направят мулти спектрални анализи на обемно обсебен истребител вкл този на снимката. Вижда се перфектно масовия убиец и КИЛЪРИ .МАсовия убиец обсебва ОБЕМНО ПРОНИКВАЩО ПРедната и долната част на САМОЛЕТА вижда се като АНОМАЛИЯ>> Килърите/убииците са в САМОЛЕТА..Подобни са снимани около автомобили в БГ..

54

Анонимен

преди 1 месец

През 70-те години като офицер от ПВО и ВВС изучавахме вероятния противник.Т.е Гърция и Турция.Те имаха няколко ескадрили Ф А-102 Делта Дегър.Самолета можеше сам да лети без пилот да прехване въздушния противник да откри огън и унищожи целта без участие на наземния екип и пилота в самолета.Само че американците и техните съюзници бързо се отказаха от въпросния самолет.Вероятно Ф16 с ИИ е подобрена версия на А-102.Дали ще застъпи в бойно дежурство предстои да видим.Първо ще го пробват вероятно в Ук

53

Анонимен

преди 1 месец

Може ли да го глобят за шофиране под въздействие на изкуствен алкохол?

fallback