Снимка БГНЕС, архив

Социалната медия „X“, която е собственост на Илон Мъск, премахна заглавията от новинарските статии, споделени от потребителите, с което вероятно ще влоши още повече отношенията си с медийните групи, предаде АФП.

Магнатът отдавна се бори срещу "наследените медии" и твърди, че „X“ тоест бившият Туитър, е по-добър източник на информация.

Въпреки това той заяви, че последната промяна е по "естетически" причини - новините и другите връзки сега ще се появяват само като снимки без придружаващ текст.

Мъск пое Twitter миналата година в сделка за 44 млрд. долара и оттогава го преименува на „X“, уволни хиляди служители и си навлече критики, че е позволил на забранени теоретици на конспирацията и екстремисти да се върнат в платформата, което е накарало рекламодателите да избягат, пише БГНЕС.

Той също така забрани - и възстанови на работа - различни журналисти от водещи медии, включително Washington Post и Си Ен Ен.

"Какъв е смисълът да се четат 1000 думи за нещо, което вече е публикувано в „X“ преди няколко дни?", написа наскоро Мъск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase