Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Магнатът Илон Мъск обмисля създаването на социална платформа без цензура за потребителите, съобщи Гардиън.

Идеята е социалната платформа да е с отворен код. Това означава, че свободата на словото ще е основен приоритет за съдържанието в сайта.
 
Мъск беше попитан за подобна идея в Туитър. Неговите последователи се интересуват, дали той не обмисля работа по подобна платформа.
 
"Мисля сериозно по въпроса. Свободата на словото е основна за демокрацията", заяви Мъск.
 
Някои потребители просто му предложиха да се опита да купи Туитър. През последните години социалните платформи търпят сериозни критики за налагане на цензура над определени мнения.
 
Различни компании работят по разработването на платформи, които да гарантират свободата на изразяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 2 години

Всеки да пише каквото си иска, супер звучи нали? Я за миг помислете.Като имаме предвид, че по принцип броя на нискограмотното, да не кажа простото население, многократно превишава броя на интелигентните хора и че въпросното неграмотно население има масово достъп до безплатни ток храна и интернет и често до социални помощи, това значи, че простотията и насилието, изцяло ще доминират в тоя произволно беззаконен интернет супер рай.Това е идеологическа интелектуална диктатура и пълна идиотия.

51

Въпрос

преди 2 години

А как ще филтрира фалшивите и неверни информации които ще се тиражират из свободната му мрежа? Ако е позволено всеки да пише каквото си иска..... вярно или не, пропаганда или не, защитаващи даден интерес или не......подтиква що към екстремизъм, тероризъм, беззаконие, антидемократични постове, то тогава защо да го създава!?! Вече си го има! Другия вариант е просто да ни продава новата истина :) ............ Същата осигурила безплатен Интернет на човечеството :)

50

Кико

преди 2 години

Така се "ражда" комунизма! Всеки свободно мислещ е враг! Българите напредват и това доказва че още сме към Азия!

fallback