снимка: Ройтерс
fallback

"Опа, какъв беше този шум?". По този начин – преувеличено и донякъде цинично може да се формулира проблемът, с който в момента се занимава базираната в Сан Франциско компания за споделено пътуване Uber Technologies, пише британският вестник Guardian.  

В момента Uber тества в калифорнийския град своите автономни коли, въпреки че получи забрана за производство на този етап. Вероятно за забраната има основателни причини, защото в опасност може би са велосипедистите.

Пред британската медия компанията е признала, че има "известни проблеми" с велоалеите. Оказва се, че при стартиране на автомобила той не се движи успоредно на алеята, а я пресича. Това, разбира се, може да предизвика доста сериозни неприятности за велосипедистите.

Компанията признава, че в момента работи над разрешаването на този проблем. Какво точно се е объркало засега не е ясно, но може да се предположи, че софтуерът "не вижда"колоездачите, пише още медията.

През последните няколко седмици се появиха спекулации за други сериозни нарушения на автономните коли, като някои от тях са били заснети да минават на червен сигнал на светофарите.

Още подобни анализи четете в Investor.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

-10

преди 7 години

Спрете да наричате UBER компания за споделено пътуване. Нищо споделено няма в нея. Тя си е таксиметрова компания.

10

Анонимен

преди 7 години

Поредната глупост на света, да се занимава с коли-роботи. Няма как да не стане грешка все някога. Не може да се иска перфекционизиране от софтуер и механика. Винаги има нещо ново, което не са предвидили.

9

Велопедал

преди 7 години

Анаааа бива ли такова чудо

fallback